KAVOS KELIAS – NUO MEDELIO IKI JŪSŲ PUODELIO
- Kavos pradžiamokslis tiems, kurie žengia pirmus žingsnius geros kavos link.
- Kur ir kaip auga kavamedžiai, kaip kava apdorojama, kaip skrudinama, kokie argumentai lemia kavos kokybę ir skonį.
- Po teorinės dalies ragaujame kavas.
PROFESIONALI DEGUSTACIJA (CUPPING)
- Trumpa įžanga apie „speciality” (ypatingas) kavas, kuo jos skiriasi nuo komercinių.
- Ieškome atsakymo, kas lemia kavos stilių, kokie vyraujantys skoniai, kuo kiekviena iš kavų ypatinga ir išskirtinė.
- Tyrinėjame kavų kvapus, “kūno” struktūrą, skonio tipažą, poskonius.
- Siekiame, kad kavos ragavimas taptų nuotykiu!
KAVOS RUOŠIMO DIRBTUVĖS
- Praktinė dalis – “Kavos ruošimo dirbtuvės”.
- Galimybė patiems išmėginti įvairius kavos ruošimo būdus: klasikinis plikymas puodelyje, Chemex, V60, French press, AeroPress, Moka kavinuką.
- Kavą renginio metu ruošiam penkiais būdais ir visi ragaujame.
- Teorinė dalis – kavos ruošimo technikos ir jų reikšmė gėrimo skoniui.
- Taip pat analizuojame visiems rūpimus klausimus: kaip pasirinkti tinkamo skrudinimo kavą? Kokio rupumo kavą naudoti? Kokią įtaką kavos skoniui turi vanduo?
ESPRESSO BARO DEGUSTACIJA
- Degustacija ir paskaita, kurioje analizuojame espesso ir visus jo pagrindu paruoštus kavos gėrimus. Kas yra geras espresso, o kas blogas, kuo skiriasi cafe latte nuo cappuccino, ir t.t.
- Po tokios paskaitos būsite kompetetingi įvertinti, ar kokybišką ir taisyklingai paruoštą kavą jums patiekia kavinėse (renginyje gali dalyvauti ne daugiau 10 dalyvių).
Dėl papildomos informacijos kreipkitės elektroniniu paštu: mes@kavosarchitektai.lt