KAVOS KELIAS – NUO MEDELIO IKI JŪSŲ PUODELIO

  • Kavos pradžiamokslis tiems, kurie žengia pirmus žingsnius geros kavos link.
  • Kur ir kaip auga kavamedžiai, kaip kava apdorojama, kaip skrudinama, kokie argumentai lemia kavos kokybę ir skonį.
  • Po teorinės dalies ragaujame kavas.

PROFESIONALI DEGUSTACIJA (CUPPING)

  • Trumpa įžanga apie „speciality” (ypatingas) kavas, kuo jos skiriasi nuo komercinių.
  • Ieškome atsakymo, kas lemia kavos stilių, kokie vyraujantys skoniai, kuo kiekviena iš kavų ypatinga ir išskirtinė.
  • Tyrinėjame kavų kvapus, “kūno” struktūrą, skonio tipažą, poskonius.
  • Siekiame, kad kavos ragavimas taptų nuotykiu!

KAVOS RUOŠIMO DIRBTUVĖS

  • Praktinė dalis – “Kavos ruošimo dirbtuvės”.
  • Galimybė patiems išmėginti įvairius kavos ruošimo būdus: klasikinis plikymas puodelyje, Chemex, V60, French press, AeroPress, Moka kavinuką.
  • Kavą renginio metu ruošiam penkiais būdais ir visi ragaujame.
  • Teorinė dalis – kavos ruošimo technikos ir jų reikšmė gėrimo skoniui.
  • Taip pat analizuojame visiems rūpimus klausimus: kaip pasirinkti tinkamo skrudinimo kavą? Kokio rupumo kavą naudoti? Kokią įtaką kavos skoniui turi vanduo?

ESPRESSO BARO DEGUSTACIJA

  • Degustacija ir paskaita, kurioje analizuojame espesso ir visus jo pagrindu paruoštus kavos gėrimus. Kas yra geras espresso, o kas blogas, kuo skiriasi cafe latte nuo cappuccino, ir t.t.
  • Po tokios paskaitos būsite kompetetingi įvertinti, ar kokybišką ir taisyklingai paruoštą kavą jums patiekia kavinėse (renginyje gali dalyvauti ne daugiau 10 dalyvių).

Dėl papildomos informacijos kreipkitės elektroniniu paštu: mes@kavosarchitektai.lt


©2016 Kavos architektai - Teisės saugomos įstatymų.